Recept voor Haarlemmer halletjes
(uit: Algemeen huishoudelijk-, natuur-, zedekundig- en konstwoordenboek deel 2, 1778) Neemt tot een vierendeels pond tarwenmeel een pond witte poeijersuiker, twee lood boter, een vierendeel lood caneel met een weinigje lees verder
Recept voor evenveeltjes
(uit: Rijntje Biljardt, de doorveeljarige ondervinding geleerde keukenmeid, 1840) Evenveeltjes: Men neemt een kommetje meel, een kommetje boter, een kommetje gest, een kommetje korinten, een kommetje suiker, een kommetje gestampte amandelen, een kommetje melk en lees verder
Recept voor hoerenkoekjes suikervrij
Hoerenkoekjes suikervrij (naar: Aaltje, 1803) Bakt men van 2 ponden best tarwemeel, één pond boter, één pond corenten, die men wel verleezen en schoon wasschen moet, een half vierdedeelponds oranje snippers, even zooveel succade, die lees verder
Recept voor soezen
Soezen uit: t’Zaamenspraaken tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier, 1752 Een pond choes Neemd een half pintje Water en thien lood Booter. Doed het in een Pot en laat het zoo ver aan de Kook lees verder
Recept voor anyskoekjes suikervrij
Anyskoekjes: Neem daar toe een pond meel, drie vierendeel pond basterd poeijersuiker, een vierendeel schoon gemaakt anyszaad, wat, maar niet te fyn gestoten, en maak hier van deeg met eyeren, het geen men uitrold tot lees verder
Recept voor Haarlemmer halletjes suikervrij
(uit: Algemeen huishoudelijk-, natuur-, zedekundig- en konstwoordenboek deel 2, 1778) Neemt tot een vierendeels pond tarwenmeel een pond witte poeijersuiker, twee lood boter, een vierendeel lood caneel lees verder
Recept voor evenveeltjes suikervrij
(uit: Rijntje Biljardt, 1840) Men neemt een kommetje meel, een kommetje boter, een kommetje gest, een kommetje korinten, een kommetje suiker, een kommetje gestampte amandelen, een kommetje melk en lees verder
Recept voor kruidkoeken suikervrij
(uit: Aaltje, 1803) Men moet om deeezen toe te bereiden, 2 ponden tarwemeel neemen, alsmede één pond boter, even zooveel gewoone poedersuiker, een half lood caneel, een half lood nootenmuscaat, even zoo veel gestooten lees verder
Recept voor kaaks suikervrij
(uit: Het Nederlands Kook-boek deel 2, 1701) Mengt twee Kop Meel met een pint Room, tien Dooyren wel geklust, drie vierendeel pond gesmolten Boter, wat Gist, een mutsje Roozewater, en een weynig Muskes en Ambergrijs lees verder