Vrijdag 30 oktober 2020 vond de presentatie plaats van Het Nederlandse koekjesboek. Het was allemaal anders dan anders: geen feestelijke ontvangst, geen gasten, geen proeverij, geen gezellige drukte. Het oorspronkelijke plan was om Het Nederlandse koekjesboek te presenteren in een mooi kasteel ergens in Nederland. Helaas kon dat niet doorgaan, net zoals de eerder aangekondigde presentatie bij boekhandel Van Noord geen optie was.

Online presentatie

Het werd een online presentatie, met een interview door Frank Reijgwart van boekhandel Van Noord. Ook beantwoordde ik vragen over Het Nederlandse koekjesboek die mij via de sociale media waren gesteld.

Meer over Het Nederlandse koekjesboek

“Onze stroopwafels zijn inmiddels wereldwijd bekend en ze komen uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland. Krakelingen, evenveeltjes, columbijntjes en heerenkoekjes, dit is een kleine greep uit de rijke oogst aan koekjes die je in oude kookboeken terugvindt. Koekjes die in vroeger eeuwen thuis werden gebakken, voor speciale gelegenheden, feestdagen of gewoon voor bij de thee.
Natascha van der Stelt heeft ze allemaal uitgeprobeerd en de lekkerste uitgekozen en bewerkt voor de 21e-eeuwse bakkers. Smakelijk erfgoed waar we trots op kunnen zijn!”

Charlotte Kleyn over Het Nederlandse koekjesboek: “Fijn, eindelijk een boek over koekjes uit vier eeuwen Nederlandse kookboeken!”

Koekjes bakken volgens historisch recept

Heb je de smaak te pakken na het zien van de video en wil je ook koekjes bakken volgens historisch recept? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden. In mijn boek, Het Nederlandse koekjesboek vind je, zoals eerder vermeld, 38 recepten voor koekjes. Het Nederlandse koekjesboek is te koop of te bestellen bij iedere boekhandel, bijvoorbeeld bij boekhandel Van Noord in Amsterdam-Noord.

Elders op deze website staan meer recepten voor koekjes, bijvoorbeeld voor evenveeltjes, Haarlemmer halletjes en  suykerwaeffelen. Ook heb ik recepten voor suiker- en tarwevrije historische koekjes geplaatst, onder andere voor koekjens bij de thee.

De ingekorte versie van de presentatie