Natascha bakt shortbreadDe eerste recensies voor Natascha bakt zijn (online) verschenen. Gelukkig heb ik mij helemaal voor niets zorgen gemaakt, want zowel culinaire recensenten, foodbloggers als collega-kookboekenschrijvers zijn enthousiast over mijn tweede kookboek! Sommigen kregen mij zelfs aan het blozen, door hun mooie complimenten.

Recensies

“De zorgvuldige tekst, de recepten en de fotografie getuigen allemaal van liefde voor bakken op een andere, nieuwe manier. Ik denk dat Natascha voor iedereen die minder suiker en geen tarwe wil of mag eten een ‘bakkend baken’ is.” – Joke Boon

“Deze gevulde appelrepen zijn gebakken zonder tarwe en zonder toegevoegde suikers, waardoor je het met een gerust hart een gezond tussendoortje mag noemen. Het recept voor deze gevulde repen komt uit het boek Natascha bakt van Natascha van der Stelt. Daarin laat Natascha zien hoe je zonder tarwe en extra suikers toch heel goed kunt bakken.” – Rutger van den Broek

“De werkbeschrijvingen zijn helder en een halve appel of een tiental abrikozen wordt ook in grammen uitgedrukt. Niet voor niets prees auteur Joke Boon, die het eerste exemplaar in ontvangst nam, Natascha’s zorgvuldigheid: ‘Het klopt gewoon.’ (…) Opa heeft niet alleen zijn oude bakboeken en bakkersinstrumenten aan haar nagelaten, maar zijn kleindochter blijkbaar ook het secure bakkersbloed doorgegeven. Dat zij nu zonder suiker en tarwe bakt, is een mooie aanwinst voor thuisbakkersland.” – Kookboekennieuws

“Recepten bedenken, testen, schrijven en fotografie. Natascha doet alles zelf. Gereons Keuken thuis weet hoeveel werk dat is. Maar ze is erin geslaagd. Want precies bakken is één ding, maar om zonder gebruik van de bouwstenen suiker en tarwemeel een mooi product neer te zetten is een tweede. Dat vraagt om kennis en doorzettingsvermogen. Het levert een eindresultaat op van minder zoete, edoch smakelijke baksels. (…) Natascha bakt zonder suiker en tarwe is een technisch goed geschreven boek. ” – Gereons keuken thuis

“Bakken met een gezonde twist” – Shyama Culinair

“Het is niet alleen lekker maar heeft ook echt de structuur van shortbread.” – Connie’s boekenblog over het shortbread

“Van der Stelt neemt je in een heel vlotte schrijfstijl mee in haar reis van testen en uitproberen. (…) De recepten zijn allemaal helder en duidelijk omschreven. Als je alle stappen volgt kan het haast niet mislukken en ook zit bij elk recept een foto, die door Van der Stelt zelf zijn gemaakt. Alle baksels zien er daarop bijzonder fraai en aantrekkelijk uit.” – Boekenkrant