Het Nederlandse koekjesboek 3 coversHalf oktober verscheen Het Nederlandse koekjesboek. Inmiddels zijn de eerste recensies gepubliceerd en ze zijn lovend! Hier ben ik heel blij mee. Het is fijn om te lezen dat recensenten/bakexperts/foodbloggers enthousiast aan het bakken zijn gegaan hebben en/of mijn boek voorzien van een positieve recensie!

De eerste recensies

Gereons keuken thuis

“Het leuke nieuwe kookboek van Natascha van der Stelt… Tegenwoordig is koekjes bakken een makkie. Hoe anders was dat in de 16e eeuw, want veel huizen hadden geen oven. Bakken en koken vond vaak plaats in de haard op open vuur… Ook leuk om te lezen is, dat als men vroeger koekjes bakte, dat in grote hoeveelheden van een kilo gebeurde, omdat koekjes vaak voor een groot publiek bestemd waren. Dat leverde Natascha heel wat terugrekenwerk op, want als try out is een kilo koekjes wat veel…
Na een uiteenzetting van het proces, ingrediënten en het bewaren volgen de historische recepten. voor appelkoekjens,  beschuit (suyker-beschuyt), evenveeltjes en verderop sneeuwballen… Natascha bewerkte deze recepten voor de bakkers in de 21ste eeuw. Aan de bak dus met deze originele koekjesrecepten uit Het Nederlandse koekjesboek. Een mooi en lonend tijdverdrijf nu we weer in een gedeeltelijke lock down zijn beland. Haal de bloem boter, suiker en eieren van stal en bak net als Natascha deze feestelijke koekjes.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Hip & hot

“Recent kreeg ik Het Nederlandse Koekjesboek. Dit heeft mijn liefde voor koekjesbakken nog eens extra aangewakkerd.
Koekjes bakken met kinderen uit Het Nederlandse koekjesboek is namelijk helemaal groot feest! Koekjes bakken is namelijk al eeuwen oud. Wie nog een kookboek van zijn oma in de kast heeft liggen, weet dat. En misschien had jouw oma ook nog een kookboek van haar oma? Het Nederlandse Koekjesboek bevat recepten om koekjes te bakken die terug gaan tot 1500! Maar liefst 38 echt Hollandse koekjesrecepten komen in dit leuke koekjes receptenboek voorbij. Van krakeling tot spritsen, van colombijntjes tot kruidkoeken. Wij maakten uit het boek al verschillende recepten, allemaal bijzonder en lekker!”
Klik hier voor de volledige recensie.

Kookgewoon

“Deze eenvoudige cakjes worden al sinds 1840 gebakken. Ik vond het recept in Het Nederlandse Koekjesboek, een boek over koekjes uit vier eeuwen Nederlandse kookboeken. Heerlijk erfgoed dat we wellicht vergeten zijn, maar waar we best trots op mogen zijn. Want naast stroopwafels blijkt er nog veel meer lekkers te zijn waar Nederland om bekend zou kunnen staan.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Lauriekoek

“Het is fijn dat de recepten bewerkt zijn voor de moderne koks… Vrijwel alle recepten zijn eenvoudig te maken…
Dit kleine, maar fijne boekje levert veel lekkere koekjes voor bij de koffie op. Het is ook zeer geschikt voor mensen die blij worden van boeken zoals Pride and pudding, waarbij ook de geschiedenis van de recepten een belangrijke rol heeft.”
Klik hier voor de volledige recensie.

Jouw recensie?!

Wat vind jij van Het Nederlandse koekjesboek? Welke koekjes heb je gebakken en hoe smaakten ze? Was het recept eenvoudig te bereiden? Vond je de extra informatie interessant? Ik ben heel benieuwd naar jouw mening en wil je vragen om mij je recensie te sturen via het contactformulier. Dan plaats ik je recensie op deze pagina De eerste recensies. Wil je vervolgens je recensie of waardering vervolgens ook plaatsen op je eigen blog, hebban.nl of de website van een boekhandel/boekhandelsketen?