De Engelse Amelia Freer maakte ruim 10 jaar geleden een radicale ommezwaai in haar voedingspatroon. Na een opleiding tot voedingsdeskundige heeft ze al vele mensen geholpen met het maken van gezonde keuzes. In haar boek Eten. Liefhebben. Stralen. vertelt ze hier meer over.

Fastfood

Als jonge vrouw was Amelia Freer altijd moe en had last van uiteenlopende fysieke kwalen. Ze dacht dat het door haar drukke baan als personal assisent van Prins Charles kwam. Bij fastfood dacht ze aan junkfood zoals burgers en afhaalmaaltijden, terwijl alles wat zij at ook snel en gemakkelijk eten was. Ze at namelijk voornamelijk croissants, sandwiches, kant-en-klaarmaaltijden, pasta en dronk hierbij thee met veel suiker en wijn.

Niet op dieet

Op een dag adviseerde een huisgenote haar om te stoppen met tarwe, suiker en caffeïne en naar een voedingsdeskundige te gaan. Daar viel het kwartje en leerde ze over de effecten die voeding kan hebben op je gezondheid. In eerste instantie zag ze er op tegen de negatieve en beperkende impact die de aanpassingen op haar leven zouden hebben. Ze wilde blijven eten wat ze wilde en niet op een dieet zijn, al wist ze dat ze iets moest veranderen.

Kleine stapjes

Amelia Freer besloot op haar 28e terug naar school te gaan en volgde een opleiding tot voedingsdeskundige. Met kleine stapjes paste ze haar voedingspatroon aan. Ze maakte haar eigen favoriete comfort food, door sommige ingrediënten te vervangen door gezonde alternatieven. Op dit moment eet ze zuivelvrij, glutenvrij en geraffineerde suikervrij en zo min mogelijk granen. Haar voedingspatroon lijkt het meest op een paleo-dieet al houdt ze er niet van om ergens ‘etiketten’ op te plakken.

Bekende cliënten

De praktijk die Freer opzette waar ze mensen helpt een nieuw en gezond voedingspatroon te vinden dat bij hen past werd een groot succes. Bekende artiesten zoals Sam Smith en Boy George die tobten met overgewicht en andere gezondheidsproblemen mag ze tot haar clienten rekenen. De eerste is zo blij met Amelia Freer dat hij een testimonial schreef.
‘Drie weken geleden heb ik een vrouw ontmoet die mijn hele leven veranderd heeft. Amelia Freer heeft me geholpen meer dan zes kilo af te vallen in twee weken en heeft mijn hele kijk op eten veranderd. Het gaat niet eens om het afvallen, het gaat erom dat je blij ben met jezelf.’ – Sam Smith

Eten. liefhebben. Stralen

Mede door de bekende clienten wil iedereen wel een voedingsadvies van Amelia Freer. Iets wat helaas niet mogelijk is. Haar praktijk is momenteel gesloten voor nieuwe cliënten. Om toch mensen te kunnen helpen bij het maken van gezonde keuzes in het leven en het voedingspatroon heeft Amelia Freer het boek Eten. Liefhebben. Stralen. geschreven. Hierin vertelt ze openhartig over haar liefde voor eten en hoe eten haar leven heeft beïnvloed.

Tien stappen

Amelia Freer belooft in tien, makkelijk te volgen, stappen een toekomst waarin je energieker, jonger en gezonder voelt. Eten. Liefhebben. Stralen leert gezonde keuzes te maken bij het boodschappen doen, je keuken te detoxen en af te kicken van ongezonde gewoontes en slecht voedsel.  Het boek bevat recepten voor lekkere maaltijden die snel en makkelijk te bereiden zijn.

Voorproefje

Nieuwsgierig geworden?

Lees hier een voorproefje

Of bekijk de boektrailer waarin Amelia Freer vertelt over Eten. Liefhebben. Stralen.