Tekenen van contract met uitgeverij OrlandoIn mijn vorige bericht schreef ik dat er volgend jaar in maart een nieuw boek van mij zal uitkomen. Gisteren, woensdag 28 maart, tekende ik het contract en kan jullie er meer over vertellen!

Uitgeverij Orlando

Mijn tweede bakboek zal verschijnen bij uitgeverij Orlando. De voorlopige titel zal zijn Natascha bakt, met als ondertitel iets als Lekker en gezond zonder suiker en tarwe. Ik verheug mij al op de samenwerking met Jacqueline Smit en Ingrid Meurs en heb er het volste vertrouwen in dat we er een prachtig boek van gaan maken. Naast het teken van het contract, hebben we gisteren ook ons eerste overleg gehad. De goede tips en handige aanwijzingen vlogen direct over de tafel, dus dat zit wel goed!

Natascha bakt

Zonder meteen al de hele inhoud te willen verklappen kan ik al wel zeggen, dat Natascha bakt veel bekende en vertrouwde bakrecepten uit binnen- en buitenland zal bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vruchtenslof, stroopwafels, gevulde koeken evenals recepten voor brownies, cantuccini en flamkuchen. En natuurlijk is er ook gedacht aan de feestdagen, met recepten voor taaitaai, gevulde speculaas en paasbrood. Alle oorspronkelijke recepten zijn door mij bewerkt zodat ze geen suiker, honing, siropen/stropen en andere zoetstoffen en tarwe meer bevatten.

Proefpanel

Mijn kritisch proefpanel kijkt al uit naar het testen van het gebak! Daarnaast zullen zij ook het opeten van al het lekkers, dat gefotografeerd is voor het boek, voor hun rekening nemen. Bij het maken van Bakken met haver is ze dat heel goed bevallen. Na het maken van de foto’s voor het hoofdstuk Taart was er de hele week taart. Met kerst 2016 aten wij de pasteitjes die te zien zijn op de overzichtsfoto bij het hoofdstuk Pasteien en pasteitjes. En met Oud & Nieuw 2016 smulden we van de borrelhapjes die horen bij het hoofdstuk Uit de koekenpan.

Favoriet recept

Deze keer wil ik jullie ook graag betrekken bij het maken van mijn bakboek. Ik vind het een geweldige uitdaging om recepten voor gebak te bewerken op zo’n manier dat ze zonder suiker en tarwe gemaakt kunnen worden, maar dat ze nog steeds lekker zijn, en de echte smaak en structuur min of meer hetzelfde is als het originele recept. Daarom lijkt het mij leuk om jouw favoriete recept voor gebak te bewerken en op te nemen in Natascha bakt. Binnenkort hoor je hier meer over!