Natascha van der Stelt_Natascha baktBij het surfen door mijn website, viel het mij opeens op dat er iets ontbrak! Een artikel over Natascha bakt, met alle informatie op een rijtje, inclusief waar je mijn boek kunt kopen én als bonus een recept.

Over Natascha bakt

Lekker gebak zonder toegevoegde suikers en tarwe: het lijkt onmogelijk maar toch kan het! Natascha bakt bevat ruim 60 recepten voor iedereen die bewust wil genieten.
Koekjes, cake, taart, brood en andere zoete en hartige lekkernijen, allemaal zonder suiker, honing of suikervervangers, maar met smaakmakers als fruit, kaneel, kokos en vanille. De basis van vrijwel alle recepten is havermeel, soms aangevuld met rogge, waardoor de meeste recepten glutenvrij zijn.
In Natascha bakt vind je recepten voor zowel typisch Nederlands (streek)gebak, zoals stroopwafels, poffert, gevulde koeken en ontbijtkoek, als voor internationale all-time favourites zoals brownies, scones, cantuccini en platbrood.

Over mij

Natascha van der Stelt (1970) begon als tiener met het bakken van appeltaarten en cakes. Haar opa, die bakker was geweest, leerde haar onder meer de verhoudingen van de perfecte cake en het kneden van deeg. Ook erfde ze zijn leerboeken en een deel van zijn bakkersgereedschap. Toen Natascha wegens gezondheidsproblemen stopte met het eten van snel verterende koolhydraten als suiker en tarwe, weerhield haar dat er niet van om door te gaan met bakken. Ze stapte over op havermeel en al snel bakte ze weer als vanouds. In 2016 verscheen haar eerste boek Bakken met haver.

Bestelinformatie

Uitgeverij Orlando
ISBN 9789492086990
€ 22,50
160 pagina’s

Natascha bakt is te koop/bestellen bij iedere (internet)boekhandel, bijvoorbeeld bij boekhandel Van Noord in Amsterdam-Noord.

Recept voor CANTUCCINI

25 – 30 koekjes
glutenvrij
zuivelvrij

Ingrediënten

75 g amandelen
300 g havermeel
zest van 2 biologische citroenen
1½ tl bakpoeder
snufje zout
4 eieren, gesplitst
50 g pistachenoten, ongezouten
75 g gedroogde, biologische
abrikozen, in stukjes geknipt OF
75 g hazelnoten, grofgehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rooster de amandelen, al omscheppend, in een droge koekenpan. Meng havermeel met de citroenzest, bakpoeder en zout in een kom. Klop de eierdooiers in een kleine kom luchtig. Klop de eiwitten in een andere kom met een handmixer tot stijve pieken. Spatel eerst de eierdooiers en daarna de eiwitten door het havermeelmengsel. Roer amandelen, pistachenoten en abrikozen (of de hazelnoten) door het deeg. Maak van het deeg 2 stevige, compacte, ovale rollen van ongeveer 4 cm breed en 2 cm hoog.
Leg de rollen op de bakplaat en bak ze 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de rollen uit de oven en laat ze even afkoelen. Snijd ze in schuine plakjes. Bekleed een ovenrooster met bakpapier. Leg de plakjes op het rooster. Bak de cantuccini circa 20 minuten op 150 °C tot de cantuccini hard en knapperig zijn. Bak de cantuccini langer als dat nog niet het geval is. Let goed op dat de abrikozen, als je die hebt gebruikt, niet verbranden.
Laat de cantuccini afkoelen op een taartrooster.