Natascha van der Stelt_Natascha baktNog even en dan is het zover: Natascha bakt, mijn tweede boek, is klaar! Momenteel worden de puntjes op de i gezet wat betreft vormgeving en redactie. Half mei verschijnt mijn boek en vanaf dan is het bij iedere (internet)boekhandel te koop. Zo spannend, want ik ben heel benieuwd wat jij en anderen ervan zullen vinden. Ook ben ik heel nieuwsgierig welk recept je als eerst zult maken en wat je favoriete gebak wordt.

Feestje

Ik heb Natascha bakt met heel veel plezier en liefde gemaakt. Iedere dag dat ik aan werk was voor het boek, voelde als een feestje. Zowel het bedenken, als het bakken, proeven, fotograferen en schrijven vond ik geweldig om te doen. Mijn gezin vond vooral het opeten van al dat gebak erg geslaagd. Er waren weken met vrijwel dagelijks cake of taart. Om heel eerlijk te zijn, vonden ze de dag ervoor niet zo leuk, want dan was de woonkamer verbouwd tot fotostudio. Overal daglichtlampen, borden, schalen, doeken, tafelkleden en niet te vergeten een stuk of vijf soorten gebak, waarvan dus nog niet gegeten mocht worden.

Makkelijker en moeilijker tegelijk

Het is echt zo, een tweede boek maken is makkelijker en moeilijker tegelijkertijd. Het was makkelijker om te doen omdat ik nu meer ervaring had met het ‘verbouwen’ van recepten, de eigenschappen van havermeel beter ken en kan toepassen en beter wist hoe ik goede foto’s moet maken. Toch was het ook moeilijker omdat ik de lat flink hoger had gelegd: de recepten waren een stuk lastiger om te verbouwen en de foto’s moesten niet onderdoen voor die van een professionele foodfotograaf.
Ik ben benieuwd hoe het bij een eventueel volgend boek gaat!

Bakken met haver 2.0 of toch niet

Natascha bakt is geen Bakken met haver 2.0 geworden. Mijn eerste boek is een basisboek en gaat de breedte in. In Natascha bakt vind je daarentegen veel typisch Nederlandse (streek)gerechten, zoals stroopwafels, poffert, taai taai en Fryske dúmkes, en internationale klassiekers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld brownies, madeleines, crumble, cantuccini en shortbread.

Gezond en lekker

De overeenkomst tussen Bakken met haver en Natascha bakt is dat beide boeken uitsluitend recepten bevat voor gebak zonder suiker en zonder tarwe. Het lijkt een paradox: zoet gebak zonder suiker dat zowel gezond als lekker is. Ik ben er best trots op dat het mij gelukt is. In Natascha bakt staan uitsluitend recepten voor gebak zonder suiker en zonder tarwe. En niet alleen zonder (kristal)suiker, maar ook zonder rietsuiker, honing, siroop (zoals agave en ahorn), stevia en andere natuurlijke en kunstmatige zoetstoffen.
Mijn gebak krijgt smaak dankzij smaakmakers zoals vers fruit, kaneel, vanille en kokos.

Proeven

Ik kan mij goed voorstellen dat je inmiddels benieuwd bent naar mijn boek en het gebak. Daarom heb ik goed nieuws voor je. De komende maanden, vanaf half mei tot ongeveer half december, organiseer ik bij boekhandels in het hele land proeverijen. Je kunt dan komen proeven van mijn gebak en mijn boek bekijken. Ook beantwoord ik dan al je vragen over suikervrij bakken én natuurlijk signeer ik dan ook graag mijn boek voor je.
Daarnaast sta ik ook op de Pure Markt in Amsterdam. Hier verkoop ik behalve Natascha bakt ook mijn eerste boek Bakken met haver (zo lang de voorraad strekt), Oats!, een Engelstalige mini-versie van Bakken met haver en vele verschillende soorten gebak.

Data en locaties

Boekhandels
De data en locaties van proeverijen in boekhandels zal ik hier plaatsen zodra ze bekend zijn.

Pure Markt
Zondag 26 mei 11.00 – 18.00 uur
Frankendael

Zondag 9 juni 11.00 – 18.00 uur
Amstelpark

Zondag 8 september 11.00 -18.00 uur
Amstelpark

Kijk voor meer informatie op www.puremarkt.nl

Reserveren?

Wil je alvast een exemplaar van Natascha bakt reserveren? Dat kan heel eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@lezeninnoord.nl, met in de onderwerpregel ‘Natascha bakt’ en in de e-mail je naam en adresgegevens. Zodra mijn boek verschijnt, kun je het ophalen bij boekhandel Van Noord op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Je kunt het boek natuurlijk ook laten thuisbezorgen.
Als je het leuk vindt, kan ik Natascha bakt voor je signeren en voorzien van een persoonlijke boodschap! Vermeld in je e-mail of je dit wil.