Het lijkt onmogelijk om stroopwafels zonder suiker en zonder tarwe te bakken. Toch kan het! Ik laat je in onderstaande video zien hoe je dat kunt doen. Het volledige recept staat in mijn nieuwe boek Natascha bakt.

 

Mijn nieuwe bakboek verschijnt bij uitgeverij Orlando en is vanaf 17 mei 2019 te koop/bestellen bij iedere (internet)boekhandel, bijvoorbeeld bij boekhandel van Noord in Amsterdam-Noord.

Meer over Natascha bakt

Lekker gebak zonder toegevoegde suikers en tarwe: het lijkt onmogelijk maar toch kan het! Natascha bakt bevat ruim 60 recepten voor iedereen die bewust wil genieten.
Koekjes, cake, taart, brood en andere zoete en hartige lekkernijen, allemaal zonder suiker, honing of suikervervangers, maar met smaakmakers als fruit, kaneel, kokos en vanille. De basis van vrijwel alle recepten is havermeel, soms aangevuld met rogge, waardoor de meeste recepten glutenvrij zijn.
In Natascha bakt vind je recepten voor zowel typisch Nederlands (streek)gebak, zoals stroopwafels, poffert, gevulde koeken en ontbijtkoek, als voor internationale all-time favourites zoals brownies, scones, cantuccini en platbrood.

Meer over Natascha van der Stelt

Natascha van der Stelt (1970) begon als tiener met het bakken van appeltaarten en cakes. Haar opa, die bakker was geweest, leerde haar onder meer de verhoudingen van de perfecte cake en het kneden van deeg. Ook erfde ze zijn leerboeken en een deel van zijn bakkersgereedschap. Toen Natascha wegens gezondheidsproblemen stopte met het eten van snelverterende koolhydraten als suiker en tarwe, weerhield haar dat er niet van om door te gaan met bakken. Ze stapte over op havermeel en al snel bakte ze weer als vanouds. In 2016 verscheen haar eerste boek Bakken met haver.
(Er zijn nog enkele exemplaren Bakken met haver te koop via boekhandel Van Noord.)