nieuwe proeverijen op komstNooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden om proeverijen te organiseren. Werkelijk alles was leuk: het bedenken wat ik zou bakken, het bakken zelf, het contact met de medewerkers van de (boek)winkel waar ik te gast was, het mooi opbouwen van een tafel met boeken en gebak maar vooral de gesprekken met (potentiële) kopers en gebruikers van mijn boek. Van de complimenten die ik kreeg werd ik heel blij: “wat ziet het er lekker uit”, “het smaakt goed”, “je mist de suiker helemaal niet”.
Na afloop van de proeverijen maakte ik ook graag de medewerkers van de (boek)winkels blij. Ik gaf ze een groot deel van het gebak waar ze de hele middag naar hadden mogen kijken en dat was overgebleven.

Verkoop

En de verkoop? Gelukkig was die ook boven verwachting. Mijn grootste angst was heel veel taart, cake en koekjes bakken, een hele middag lekkere hapjes uitdelen en dan vervolgens geen enkel boek verkopen. Dit is tot mijn grote opluchting bij geen enkele boekhandel gebeurd. Al moet ik wel bekennen dat het bij de ene boekhandel eenvoudiger was om Bakken met haver aan de man te brengen dan bij de andere.

Nieuwe stap

Vanaf september ga ik daarom weer verder met de proeverijen. Dankzij de gouden tip van mijn uitgever ga ik niet alleen naar boekhandels maar zal ik ook op een aantal markten staan. Dit vind ik een spannende nieuwe stap. Van een paar uur naar een hele dag, van binnen naar buiten, van een tafeltje naar een kraam. Niet langer omringd door boeken maar door collega-verkopers. Hopelijk blijven de enthousiaste reacties van mensen die voor het eerst gebak zonder suiker en tarwe proeven. De bijzondere verhalen over gezond eten die zij met mij delen. En natuurlijk hoop ik op een goede verkoop van Bakken met haver.

Proeverijen Bakken met haver

Zondag 13 augustus 2017 11.00 – 17.00 uur

Swan Market
Plein, Den Haag

Zondag 10 september 2017 11.00 – 18.00 uur

Pure Markt
Amstelpark, Amsterdam

Zaterdag 16 september 2017 14.00 – 18.00 uur

Boekhandel Plukker
Gedempte Gracht 71-75, Schagen

Zondag 8 oktober 2017 11.00 – 18.00 uur

Pure Markt
Amstelpark, Amsterdam

Zondag 29 oktober 2017 11.00 – 17.00 uur

Pure Markt
Frankendael, Amsterdam

nieuwe proeverijen op komstZie ik jou bij een proeverij?

Zie ik jou bij een van deze proeverijen? Dan laat ik je proeven hoe lekker gebak zonder suiker en tarwe is. En als je mijn boek Bakken met haver ter plekke koopt, schrijf ik er iets persoonlijks voor je in!

Ben je eigenaar van een boekhandel of werk je in een boekhandel en heb je interesse in een proeverij Bakken met haver? Leuk! Wanneer zullen we de proeverij doen? Je kunt mij een bericht sturen via Contact.

Ben je zo enthousiast geworden dat je mijn boek meteen wilt kopen? Bakken met haver is online te koop bij boekhandel Van der Plas en bij andere internetboekhandels.