• Wrongelkoekjes suikervrij tarwevrij Het Nederlandse koekjesboek nvds

Een jaar geleden

Een jaar geleden verscheen mijn derde bakboek, Het Nederlandse koekjesboek, bij uitgeverij Het Zwarte Schaap. Een boek vol recepten voor koekjes uit lang vervlogen tijden die prachtige namen hebben zoals Montfoortjes, Frederikjes, Kannolunges en Colombijntjes. lees verder

  • Heerenkoekjes zonder suiker en tarwe uit HNKB

Recept voor Heerenkoekjes suikervrij

Heerenkoekjes suikervrij (uit: Burgerboer of Landedelman, 1766)  KOEKJES, (Heere) hoe men die maakt, word getoond in de Volm. Grondb. der Keukenkunde, Pag. 34. of op een andere wyze aldus: slaat een half pond gepelde amandelen lees verder

Recept voor Fransche montfoortjes suikervrij

Fransche Montfoortjes (uit: Burgerboer of landedelman, 1766) …of zo men Fransche Montfoortjes wil maken, zo neemt men tot dezelve, een pond honing en een pond melis-suiker. Doe dit in een pannetje, met een musje oranje-water. lees verder

  • pepercoecxkens suikervrij tarwevrij door Natascha van der Stelt

Recept voor pepercoecxkens suikervrij

Pepercoecxkens (uit: Medecyn boec, 1593) suiker- en tarwevrij Om excellente Pepercoecxkens ofte suyckercoecxkens te maken Al ist sake, datmen dese Coecxkens, tot versterckinge der Maghen, ende des hoofts, inde Medicijne lees verder

  • pepernoten door Natascha van der Stelt naar origineel uit 1771

Recept voor pepernoten

Pepernoten (uit: Nieuwe welervarene Utrechtsche keukenmeid, 1771) Pepernoten, hoe te maken Neem half bloem en half suiker, en wat gestoote kaneel, nootemuskaat, cubeben, cardemom, anys of karweizaat en wat heel fijn gesnipperde sukadeschil; kneed dit lees verder

  • Het Nederlandse koekjesboek 3 covers

Presentatie Het Nederlandse koekjesboek

Vrijdag 30 oktober vond de presentatie plaats van Het Nederlandse koekjesboek. Het was allemaal anders dan anders: geen feestelijke ontvangst, geen gasten, geen proeverij, geen gezellige drukte. Het oorspronkelijke plan was om lees lees verder

  • Het Nederlandse koekjesboek 3 covers

De eerste recensies

Half oktober verscheen Het Nederlandse koekjesboek. Inmiddels zijn de eerste recensies gepubliceerd en ze zijn lovend! Hier ben ik heel blij mee. Het is fijn om te lezen dat recensenten/bakexperts/foodbloggers enthousiast aan het bakken zijn lees verder

Smakelijk erfgoed

Smakelijk erfgoed "Onze stroopwafels zijn inmiddels wereldwijd bekend en ze komen uit een eeuwenoude traditie van koekjes bakken in Nederland. Krakelingen, evenveeltjes, columbijntjes en heerenkoekjes, dit is een kleine greep uit de rijke oogst aan lees verder

Recept voor Haarlemmer halletjes

(uit: Algemeen huishoudelijk-, natuur-, zedekundig- en konstwoordenboek deel 2, 1778) Neemt tot een vierendeels pond tarwenmeel een pond witte poeijersuiker, twee lood boter, een vierendeel lood caneel met een weinigje lees verder