Fouten en favorieten_Natascha bakt_foto door Trijnie DuutEen boek zonder fouten bestaat niet zei mijn vorige uitgever. En hoe moeilijk ik het ook vind als perfectionist om dit toe te geven: hij heeft wederom gelijk gekregen. Ook in Natascha bakt zitten een paar fouten.

Fouten in het colofon

Om te beginnen is er, tussen twee drukproeven in, iets misgegaan in het colofon. In het inleidende deel van Natascha bakt zijn op het laatste moment andere foto’s geplaatst en had de bijbehorende naamsvermelding ook aangepast moeten worden. De foto’s op pagina 6 en 13 zijn niet gemaakt door Miranda Sloot maar door Trijnie Duut! Ook heeft zij de styling gedaan van beide foto’s gedaan. Mijn excuses Trijnie, dit zijn mijn fouten, ik heb hier niet goed opgelet!

Foutje bij de aardbeienslof

En nu dacht ik dat de recepten deze keer wel helemaal foutloos waren maar niets is minder waar. (In mijn eerste boek Bakken met haver, kwam ik er te laat achter dat ik vergeten was de kaneel toe te voegen aan zowel de ingrediëntenlijst als de bereiding van appelkaneelmuffins.)
Maaike Ebbinge ging de aardbeienslof maken en ontdekte dat in de ingrediëntenlijst weliswaar 100 gram havermout is opgenomen maar dat in de bereiding niet vermeld staat wat je ermee moet doen. In het originele manuscript heb ik in de opsomming van droge ingrediënten, die in een kom gemengd moeten worden, per abuis twee keer havermeel genoemd. Een keer hiervan had natuurlijk havermout moeten zijn. In een redactieronde is een keer havermeel gesneuveld in plaats van dat het vervangen is door havermout.
Maar gelukkig zijn dit allemaal relatief kleine fouten. Er zijn geen grote rampen gebeurd, zoals foto’s die verwisseld zijn of tekstblokken die zijn weggevallen. Bovendien kun je ondanks deze kleine missers prima bakken uit Natascha bakt! Ik durf het bijna niet te vragen, maar heb jij een foutje ontdekt in Natascha bakt? Wil je die naar mij sturen via het contactformulier? Dan kan ik ‘m verbeteren in tweede druk!

Favorieten

Een van de meest gestelde vragen tijdens proeverijen is de vraag wat mijn favoriete gebak is. Ik vind dat een van de moeilijkste vragen omdat ik alles lekker vind! Mits op het juiste moment natuurlijk. 😉
Bij het avondeten vind ik bijvoorbeeld de quiche au fromage heerlijk, vooral met een knapperige, frisse salade erbij. Voor een verjaardagsfeest maak ik graag de frambozenkwarktaart en ’s middags bij de lunch maak ik vaak de tortilla, waar ik dan een panpizza met lekker veel kaas van maak. Sommige dingen zijn te lekker, dit is het gebak dat ik het liefst meteen uit de oven helemaal opsnoep. Of het gebak dat ik op tafel zet om af te koelen of in de koelkast of vriezer bewaar en dan opeens op is, omdat mijn lieve schatjes het hebben ontdekt. Dat zijn onder meer de stroopwafels, kokosballetjes, de frambozenkwarktaart, de spekkoek en de gevulde speculaas.

Vraag

Tot slot heb ik nog een vraag voor je.
Wat heb jij inmiddels gebakken uit Natascha bakt? Wat is jouw favoriete gebak uit mijn boek? Laat het mij weten via het contactformulier of nog leuker, via de sociale media!
Je zou mij een groot plezier doen door een foto van je gebak uit Natascha bakt op instagram of facebook  te plaatsen en mij (IG: @nataschakookt, @natascha_bakt, #nataschabakt, #bakkenmethaver, FB: bakken met haver, Natascha van der Stelt) hierin te taggen. Natuurlijk like/deel/repost ik je foto!