CDMX_een culinaire reis door Mexico-StadCDMX is de viering van het eten in Mexico-Stad en de gerechten waarmee Rosa Cienfuegos is opgegroeid. Maak kennis met gerechten die de chilangos (inwoners) zelf maken of halen bij de diverse streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés.

Geniet van quesadilla’s met paddenstoelen, jalapeño, kaas & salsa verde. Serveer een van Mexico’s populairste visgerechten, aguachile (pittige garnalen) of breid je tacorepertoire uit met de authentieke receptuur uit CDMX.

Ontdek het streetfood van Mexico-Stad als alitas de pollo (kippenvleugels met salsa van habanero en mango) of tostadas de cochinita pibil (tostada’s met pulled pork & ingelegde rode ui). Serveer daarbij een komkommershot, pepinos rellenos, één van de meest iconische drankjes van Mexico-Stad.

Van ontbijt tot en met desserts en alles wat daartussen zit. Met basisrecepten voor tortilla’s, frijoles refritos (bonenpuree) en verschillende salsa’s. Vul de voorraadkast aan met Mexicaanse ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse comida corrida (snelle maaltijden). Bovendien geeft Cienfuegos de leukste eetadressen in Mexico-Stad prijs.

CDMX van Rosa Cienfuegos verscheen in mei 2024 bij uitgeverij Good Cook.