Met de 80 recepten van Nathan Anthony, de man achter het populaire foodplatform Bored Of Lunch doet de slowcooker het werk, terwijl jij verder gaat met je drukke dag. Zo staat er bij terugkomst een heerlijke, verantwoorde en zelfgemaakte maaltijd klaar.
Het Gezonde Slowcooker Boek is het perfecte kookboek voor iedereen die houdt van lekker eten, maar niet altijd tijd heeft om te koken. Met nieuwe favorieten als Noedels met rundvlees, honing & chilipeper, Pompoenrisotto, Broodjes pulled pork met guacamole of Mac ’n Cheese met knoflook.
De gerechten zijn:
– Eenvoudig
– Betaalbaar
– Gezond
– Superlekker
Ook te bereiden in de pan, voor de momenten wanneer er eerder op de dag geen tijd is voor voorbereidingen. Op welke manier je ook kookt, in dit boek staan veel prachtige eenpansmaaltijden die jou de tijd geven om de dingen te doen waar je dol op bent.
recept
geroosterde pompoen met harissa & orzo
Orzo heeft een prachtige textuur en is eenvoudig te
verwerken in een hele reeks aan verschillende recepten. Hier
is orzo gecombineerd met pittige, geroosterde pompoen
in een simpel maar vullend gerecht dat erg lekker en
eveneens een van mijn favorieten is. Ik heb iedere week een
vegetarische dag en dit gerecht staat vaak op het menu. Je
kunt ook een ander soort pompoen gebruiken.
voor 4 personen
1 flespompoen, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd en in parten
2 el harissa
1 el paprikapoeder
1 el honing
handvol verse
korianderblaadjes
4 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
350 g gedroogde orzo
850 ml groentebouillon
1 tl kerriepoeder
500 g gezeefde tomaten
2 el zachte light roomkaas
2 handenvol spinazie
zout en peper, naar smaak
1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg de parten pompen
op een bakplaat en voeg de harissa, het paprikapoeder en
de honing toe. Bestrooi de pompoen met zout en peper en
hussel tot de parten pompoen gelijkmatig bedekt zijn met de
smaakmakers. Rooster de pompoen 25 minuten in de oven.
2 Schil de pompoen, snijd het vruchtvlees in stukken en leg
ze in de slowcooker. Voeg alle overige ingrediënten, behalve
de roomkaas en de spinazie, toe en kook de pompoen en
de orzo 50 minuten op de hoge stand. Roer en controleer of
de orzo gaar is. Kook de orzo nog 15 minuten als dat niet het
geval is. Roer de roomkaas en de spinazie door de orzo.
Bored of Lunch – Het gezonde slowcookerboek verscheen in januari 2024 bij uitgeverij Kosmos.