Midden-Oosterse saladesDankzij Midden-Oosterse salades van Shuki Rosenboim en Louisa Allan zet je mooie seizoensgebonden  salades op tafel, geserveerd met diverse kleine gerechtjes om te delen. Maak kennis met de originele combinaties van de Joods-Irakese Shuki en geniet van prachtige bijgerechten zoals torshi (ingelegde groenten), zhough (Jemenitische pittige saus) of pilpelchuma (chilisaus uit de Libisch-Joodse keuken).

Maak in de zomer een heerlijke fattoush met watermeloen of serveer gegrilde abrikozen met spinazie, hazelnoten & saffraanolie. Geniet in de herfst van geroosterde kweeperen met parelgort, pistache- & walnoten. Verras je tafelgenoten met een winterse wortelsalade van sinaasappel, dadels & groene pepers. Serveer een frisse lentesalade met radijs, selderij, tuinbonen & munt.

Met de recepten van Shuki en zijn compagnon Louisa breid je je repertoire ‘salades die echt de moeite waard zijn’ aanzienlijk uit. Verras bovendien je tafelgenoten met verrukkelijke sauzen, dips, pickles en ingelegd fruit. Uiteraard mag in dit boek goede receptuur van falafel en pita’s niet ontbreken.

Midden-Oosterse salades van Shuki Rosenboim en Louisa Allan verscheen in juni 2023 bij uitgeverij Good Cook.