Over mij

Boeken

Zolang ik mij kan herinneren lees ik, of beter gezegd verslind ik boeken. Als kind las ik vooral historische jeugdromans en fantasy. In mijn pubertijd kwamen daar volwassen romans bij, die zich in verre oorden of andere tijden afspeelden, gevolgd door thrillers. Tijdens mijn eerste baan bij een kinderboekwinkel ontdekte ik de YA-romans. En een jaar of wat geleden ontdekte ik hoe ontspannend het is om geregeld een feelgoodroman te lezen.

Ik ben ongelooflijk blij en dankbaar dat ik van boeken en lezen mijn werk heb kunnen maken! Voor mij een droom die werkelijkheid is geworden.

Bakken

Ergens in mijn middelbare schooltijd bakte ik mijn eerste appeltaart en mijn eerste cake. Mijn opa die bakker was geweest, leerde mij deeg kneden en gaf mij het recept voor de perfecte cake. Wat later kreeg ik zijn bakgereedschap, waaronder een loodzware maar o zo handige deegroller met kogellagers omdat hij zelf niet meer kon bakken. Daarnaast gaf hij mij het grootst denkbare compliment: hij vond mijn zelfgebakken appeltaart lekkerder dan die uit de winkel.

Bakken associeer ik met feest en het leven vieren. Er gaat hier geen verjaardag voorbij zonder dat ik de dagen ervoor uitgebreid taarten, cakes en koekjes heb gebakken. Ook nu ik mijn eetpatroon heb veranderd en een paar keer in de week alternatieven voor brood, quiche en koekjes bak, blijft het feestelijke gevoel.